SNILS logo og Idresssplass

Treningsturnering i Øystese

Publisert: 19. april, 2016
SNIL_volleyball

I helgen var det treningsturnering i Øystese.
Eit flott arr som gjekk knirkefritt uten problem.

Damelaget stilte uten sine kapteiner Kristine og Birte, i deiras fravær fekk 14 åringene Cherin, Amanda og Mari lov til å prøve seg mot gode lag i Rossvoll, Rossvoll2 og Kvernbit. Rossvoll hadde delt opp lagene sine litt, så det var 2 gode lag dei stilte med i 2 div klasse mens det siste laget som var med var våre gode venner Kvernbit som diverre rykker ned frå 2 div denne sesongen.

Dette var lag vi hadde håpt å kunne gje oss litt kamp, men hovedsaklig skulle vi ha det gøyt å få litt mer erfaring for neste års sesong, som tross alt kommer til å bli langt hardere enn årets sesong.

Vi startet første kamp mot Kvernbit hvor vi begynte med noe av det dårligste og slappeste sett vi har spelt på mangen år. Dette gjaldt spesielt første 2/3 av settet. Laget var stillestående, noe trøtte, ingen kommunikasjon og gjør feil på feil. Så klarer laget å heve oss noen hakk på slutten av settet og redder litt av æren etter at det såg ut som vi skulle bli totalt slaktet. På det verste låg vi under 7-16 og 11-19.
I 2 og 3 sett såg det mye betre ut, laget sliter fortsatt mot Kvernbits gode server og harde midtangrep, men vi klarer å presse dei til å gjøre fleire feil, noe som er til slutt det vi vinner på.
SNIL-Kvernbit 2-1 (19-25. 25-22. 15-11)

Andre kamp var mot Rossvoll. Vi hadde studert/analysert dei godt i forkant og fekk spelt på våre styrkes og deiras svakheter alt i starten, et feilfritt 1 sett som vi vinner 25-9.
I 2 set er er det meire rot. Det er gjevnt mellom lagene heilt til 15-15. Da roter Søre Neset noe enormt, gjer bare feil, og må ty til timeout på 15-20. Etter en timeout i rett tid, så var plutselig stillingen 22-21 til Søre Neset og Søre Neset vinner en 25-22 seier. Som var en fantastisk avsluttning av jentene.
SNIL-Rossvoll 2-0 (25-9. 25-22)

Siste gruppekamp var mot Rossvoll 2 som vi såg på som den tøffeste motstanderen i turneringen. Dei besto av 4 spelere som har vore med oss til Polen på treingsleir og som vi kjente veldig godt til.
Første sette var gjevnt heile vegen, men Søre Neset taper til slutt 22-25.
2 set var gjevnt fram til midten av settet, da drar vi fra, har så ein fin ledelse før Rossvoll henter inn denne ledelsen, dette gjentar seg, vi igjen ny ledelse med 4-5 poeng før nok ein gang Rossvoll kommer tilbake, men laget holder ut og tar ein hårfin 25-22 seier.
Siste set skulle også bli spennende, etter at vi tar 11-6 ledelse so roter Søre Neset igjen, det står plutselig 13-12 før vi får eit par siste gode angrep som sikrer 15-12 seieren.
SNIL- Rossvoll 2, 2-1 (22-25. 25-22. 15-12)

Da med seier i gruppespele så blei da finale mot nr 2 i gruppen (mens 3 plassen og 4 plassen i gruppen spelte bronse finale)

Der møtte vi Rossvoll. dei hadde vunne 2-1 mot Kvernbit og mot Rossvoll2 og var sugen på revansj mot oss.
Vi får ein hard start, henger bakpå med eingang og ligger under store deler av sette. 5-9. 8-13. og 14-17 ligger vi under før vi endelig klarer å gira opp. Snur det til 20-17 etter ein god serverekke og avslutter med 25-22.

I 2 set variere lagene mellom kven som leder heilt fram til 13-11, da finner Vibeke Ingebrigtsen ut at hun ikkje gidder fleire sett i dag, dunker inn ball etter ball og vi går opp i en 19-14 ledelse som vi forsvarer heilt ut til 25-21.

Med full pott i helgens turnering, så overgjekk vi all forventning og skaper et stort håp med tanke på neste sesongs mål om å overleve 2 div, det vil bli tøft men vi har trua og laget skal krige for kvart poeng det kan speles om.

Det kan også bli sagt at viss det er nokon gamle/tidligere spelere der ute som kunne tenke seg å begynne påan igjen med volleyball etter pause så er det bare til å kontakte vår nye Trener Ingrid Tombre :-)

Vi vil Takke Rossvoll for ein fantastisk turnering, ikkje bare i dame klassen men også i dei andre klassene (ref frå u15 og herreklassen kjeme seinere).
Vi som nå skal til Polen den 16. mai på treningsleir, ser fram til å reise med dei av dåke som skal der også i år :-)
Trener  Morten Asphaug.

Kommentarer er stengt.